Kythira en lille perle af en græsk ø, beliggende syd for den store halvø Peloponnes. Kythira er ikke kendt af mange som turistmål, men vi er alligevel sikre på, at du vil nyde denne helt særlige ø, der på samme tid giver både privatliv, en afslappet atmosfære, og oplevelser ud over det sædvanlige.
Khytira menes at være fødested for den græske gudinde Aphrodite.
FAKTA
Fakta
Aubergine, citron, feta, fisk, olivenolie, peberfrugt, tomat, vilde krydderurter og yoghurt er typiske ingredienser man vil finde i det græske køkken. Ofte serveres frisk fisk og kød grillstegt kun ledsaget af halve citroner.
Kast dig trygt ud i det lokale køkken – der er helt sikkert noget for enhver smag!
Tzatzki: Græsk yoghurt med revet agurk og hvidløg.
Keftedes: Fikadeller af lammekød.
Dolmades: Vinblade fyldt med ris og oksekød.
Saganaki: Friteret ost, serveret med frisk citron.
Vrechtoladea: Salat med paximadia skorper, olivenolie, tomatsalat og fetaost
Græsk salat: En salat bestående af tomat, agurk, løg, feta og oliven.
Aginares A La Polita: Artiskokker med olivenolie
Bamies: Okra med tomatsauce (indimellem med kartofler og / eller kylling / lam)
Fasolakia freska: Friske grønne bønner stuvet med kartofler, og tomatsauce
Lachanodolmades: Kålruller fyldt med ris og nogle gange kød, krydret med forskellige krydderurter
Yemista: Bagte og fyldte grøntsager. For det meste, tomater, peberfrugter, eller andre udhulede grøntsager fyldt med ris og urter
Moussaka: En form for lasagne med aubergine, kartoffel og lammekød.
Souvlaki: Grillspyd bestående lamme-, svine- eller kyllingekød.
Stifado: Gryderet der oprindeligt laves med lammekød, men ofte bruges der i dag oksekød.
Kalamari: Blæksprutte
Ameletita: Grillede lammetestikler – en delikatesse i Grækenland
Giouvetsi: Lam bagt i speciel lerkrukke
Païdakia: Grillet lam med citron, oregano, salt og peber
Htapothi sti Skhara: Grillet blæksprutte i eddike, olie og oregano
Pastitsio: Bagt pastaret med fyld af hakket kød og Bechamel sauce i toppen
Baklava: Fede kager af filodej med mandler og honing
Bougatsa: Wienerbrød bestående af creme, ost eller hakket kød