Grækenland

Skønne sandstrande og masser af historie venter på dig!

Græske specialiteter

Din mad-ordbog til de græske retter

Forretter:

Tzatziki: Græsk yoghurt med revet agurk og hvidløg
Keftedes: Frikadeller af lammekød
Dolmades: Vinblade fyldt med ris og oksekød
Taramo salat: Most kartoffel med fiskerogn, brød, løg og olivenolie
Græsk salat: En salat bestående af tomat, agurk, løg, feta og oliven
Saganaki: Kan være mange forskellige slags oste, som er tilberedt efter egnens opskrifter. Oftest er det dog grillet eller friturestegt gedeost

Hovedretter:

Moussaka: En form for lasagne med aubergine, kartoffel og lammekød 
Souvlaki: Grillspyd bestående af lamme-, svine-, eller kyllingekød 
Stifado: Gryderet der oprindeligt laves med lammekød, men ofte bruges der i dag oksekød
Kalamari: Blæksprutte

Desserter:

Baklava: Fede kager af filodej med mandler og honning